Impact van corona op werk Novo Rebento

Ook het werk van Novo Rebento wordt beïnvloed door het coronavirus. Partnerorganisatie ESPANOR in Milange, Mozambique merkt direct de impact. De scholen zijn gesloten; seminars zijn afgelast; en er is veel sociale onrust.

Wat is de situatie?
In Mozambique zijn slechts enkele besmettingen met het coronavirus gemeten. In buurland Zuid-Afrika aanzienlijk meer. Om die reden heeft de overheid van Mozambique besloten tot een ‘lockdown’. Ook in het besef dat de winter voor de deur staat en daarmee de kans op verdere verspreiding.

Hoe reageert ESPANOR?
Allereerst wordt rust en vertrouwen gezocht bij God. Het personeel heeft een ‘bidden en vasten’ WhatsApp groep geopend om elkaar te bemoedigen. Verder is er i.s.m. Verburg Charity een corona voorlichtings- en preventieproject opgezet, alsook een noodhulp initiatief voor wees- en kansarme kinderen.

Wat is de impact?
De economische impact van een ‘lockdown’ is enorm groot op de onderlaag van de bevolking. Hoe moeten mensen die van de informele economie afhankelijk zijn nog de kost verdienen? Zij werken vandaag om vanavond brood op de plank te hebben. Als zij vandaag niet mogen werken, hebben ze vanavond geen eten.

Wat doet ESPANOR?
ESPANOR richt zich vooral op het voorkomen en bestrijden van het coronavirus onder de meest kwetsbare kinderen en zorgt voor openbare handwas-stations, zeep en ontsmettingsmiddelen. Verder ondersteunt ESPANOR gezondheidscentra en hulpverleners met beschermende materialen, zoals zeep, gezichtsmaskers en handschoenen. Ook worden voedselpakketten aan kinderen verstrekt.

Hoe kunt u helpen?
Het coronaproject wordt gefinancierd door Verburg Charity. U kunt concreet helpen door een wees- kansarmkind te sponsoren. Zij worden juist nu het hardst getroffen. Ook kunt u een algemene gift overmaken naar Novo Rebento. Om daarmee op langere termijn bij te dragen aan de sociale assistentie en zorg.

Ondersteunen is heel eenvoudig:

  1. Sponsor een kind voor € 1,- per dag. Klik hier voor meer informatie.
  2. Doneer makkelijk en snel via de ING betaallink.
  3. Maak uw gift over naar IBAN NL78 RABO0156014033 t.n.v. CvK Herv. Gem. inzake Novo Rebento.