Wij zijn twee gewone mensen met een bijzondere God. Deze bijzondere God motiveert en inspireert ons voor onze missie. We vinden het een voorrecht en een uitdaging om te mogen wonen en werken in Afrika. Dat is niet altijd even romantisch, maar wel absoluut de moeite waard. Het is voor onszelf verrijkend en voor de ander van betekenis. Hieronder kort iets over onszelf en onze kinderen.

PERSOONLIJK VERHAAL VAN WIEBE

Ik ben geboren op 3 september 1984 en opgegroeid in een positief christelijk gezin in Alblasserdam. Dat ervaar ik als een bijzonder voorrecht. Zeker als ik denk aan allen die dat moe(s)ten missen.

Na de middelbare school heb ik na lang wikken en wegen ervoor gekozen om de opleiding Management, Economie en Recht te volgen. De gedachte om dienstbaar te zijn in het buitenland ging toen al door me heen. Zeker nadat ik na het eerste jaar van mijn studie een werkvakantie had gedaan in Bolivia. Stoppen of doorgaan was een serieuze overweging. Gelukkig heb ik besloten om door te gaan, want de veelzijdige opleiding is zeker nuttig in het ontwikkelings- en zendingswerk.

Aan het eind van mijn studie kon ik afstuderen bij de Foundation Burgland Charitas. Het afstuderen werd vervolgd met een baan bij deze stichting. Sinds 2005 heb ik mij zo kunnen verdiepen in het ontwikkelingswerk en een stuk ervaring kunnen opdoen. Deze ervaring werd verder vergroot door de verschillende bezoeken ter plaatse en het contact met de mensen daar. Niet alleen het inzicht in het werk is gegroeid, maar ook de passie om zelf ter plaatse te wonen en te werken.Na de MER-opleiding ben ik in 2005 gestart met de opleiding HBO Theologie in deeltijd. Dit vanuit het verlangen om missionair actief te zijn. Ondanks de vele uren die ik als ‘kluizenaar’ op mijn studeerkamer heb doorgebracht, heb ik nooit spijt gehad van deze keuze. Alleen al voor mij persoonlijk was de opleiding zeer vormend. Nu mag ik de opleiding ook dienstbaar maken voor anderen.

Op 30 augustus 2005 ben ik getrouwd met Gerdine; een kostbaar geschenk. We mogen samen onze plaats innemen in deze wereld. Dat is mooi. We zijn alle twee verschillend, maar één in ons geloof. Dat bindt ons samen. Ook in onze missie. God heeft ervoor gezorgd dat mijn verlangen een gezamenlijk verlangen is geworden. Dat vinden wij bijzonder. En het bevestigt ons dat als God iets van je vraagt, Hij je er ook samen klaar voor maakt.

 

PERSOONLIJK VERHAAL VAN GERDINE

Ik ben geboren op 16 september 1982 in Ridderkerk en ben opgegroeid in Molenaarsgraaf, een klein dorpje in de Alblasserwaard. Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin, waar ik dankbaar voor ben.

Ik heb de opleiding Verzorgende IG gevolgd en ben gaan werken in Verpleeghuis De Wijngaard in Bosch en Duin. Eerst in de zorg, daarna als administratief medewerker.

Ondertussen mocht ik Wiebe leren kennen met wie ik in 2005 ben getrouwd. We gingen in Alblasserdam wonen en ik ging werken in Verpleeghuis Salem op de medische administratie.

In 2008 zijn we samen voor 2 maanden naar Malawi en Mozambique geweest en vanaf dat moment is het verlangen om in Afrika te werken, gaan groeien. Ik mocht iets proeven van het Afrikaanse leven en ben diep geraakt door de armoede, honger en achterstanden in scholing en voorzieningen.

Ik zie het als mijn eerste taak om er voor Wiebe en de kinderen te zijn. Om voor hen een warm thuisfront te vormen. Momenteel ben ik veel thuis bij de kinderen en doe ik ondersteunend werk voor Wiebe. Het is mijn gebed dat we het zaad van Gods Woord mogen blijven zaaien en dat vele (kinder)harten worden geraakt door Zijn Liefde.

 

ONZE KINDEREN: IYONNA, ATHALYA EN YANOAH

Als verassing van God en verhoring op het gebed hebben wij twee prachtige dochters en een zoon gekregen. Iyonna werd geboren op 14 januari 2010, Athalya op 13 augustus 2011 en Yanoah op 3 februari 2016. Alledrie groeien ze op als ‘Mission Kid’ in Mozambique. Dat heeft uitdagende, maar vooral ook hele mooie kanten. Ze leven – net als wij – tussen twee culturen in en vormen zo hun ‘Third Culture’. Het is ons gebed dat dit vormend en verrijkend mag zijn voor hun verdere leven. Momenteel krijgen ze Nederlands onderwijs van Juf Marit. Ze woont sinds september 2015 bij ons om onze kinderen les te geven.