Containerproject maakt groot verschil in Malawi en Mozambique!

Een bezoek aan de vakscholen EVTI en TDCC in Malawi en aan de organisatie ESPANOR in Mozambique doet vermoeden dat Bouwbedrijf de Vries en Verburg aldaar onlangs een nevenvestiging heeft geopend. Studenten en personeel lopen trots rond in hun nieuwe bedrijfsoutfit. Maar dat is slechts één van de resultaten van de verzending van twee containers begin dit jaar.

In samenwerking met De Baanderij (www.debaanderij.nl) uit Gouda zijn door de Foundation Burgland Charitas (www.burglandcharitas.org) twee containers verzonden. Het betreft een 20 voet container met o.a. computers, metaalbewerkingsmachines en divers gereedschap voor Malawi en een 40 voet container met schoolmeubilair en computers voor Mozambique. De containers zijn na een vlotte inklaring aangekomen op bestemming, alwaar het materiaal direct in gebruik is genomen. Hier beelden van het resultaat.

Vakschool EVTI in Blantyre, Malawi

Vakschool EVTI is aanbieder van praktijkgericht technisch onderwijs. Met de container zijn o.a. diverse metaalbewerkingsmachines en divers gereedschap verzonden, alsook sportkleding, werkkleding en een aantal computers. Dit materiaal wordt gebruikt in de praktijklessen van EVTI.

Container Malawi - EVTI

Vakschool TDCC in Zomba, Malawi

Vakschool TCC is aanbieder van commercieel / administratieve opleidingen, zoals ICT en secretariaat. Met de container zijn o.a. 50 computers verzonden, alsook een generator en divers kantoormeubilair. Dankzij de computers is het informatica-lokaal van TDCC nu weer volledig uitgerust.

Container Malawi - TDCC

De organisatie ESPANOR in Milange, Mozambique

De organisatie ESPANOR is aanbieder van kleuter-, basis- en vakonderwijs. Met de container zijn o.a. 500 schoolsetjes verzonden, alsook 20 computers voor het nieuwe studiecentrum. Dankzij het containerproject zijn de klaslokalen van ESPANOR nu ook uitgerust met goed schoolmeubilair.

Container Mozambique - ESPANOR

Een ieder die heeft bijgedragen aan deze containerinzameling voor Malawi en Mozambique zeggen wij heel hartelijk dank. Met dit project is een concrete investering gedaan in goed christelijk onderwijs voor kansarme kinderen en jongeren in Afrika.