ESPANOR bij parade op dag van de arbeid!

Terwijl in Nederland vooral op Koningsdag en Bevrijdingsdag de parades door dorpen en steden trekken, is dat hier op de dag van de arbeid het geval. Op 1 mei werd ook in Milange deze internationale feestdag gevierd en wel met een heuse optocht. Dit jaar deed ESPANOR voor het eerst mee. Met één van de tractoren en trailers van ESPANOR-lid Álvaro Colher waren we present. Last-minute werd de trailer versierd en ingericht met het onderwijsaanbod van ESPANOR. Van pre-school onderwijs tot de informatica cursus waren vertegenwoordigd.

Het was leuk om te zien hoe groot de parade wel niet was. De Portugese wegenbouwer – die de komende jaren 100 km hoofdweg moet asfalteren – was present met zwaar materiaal. Maar ook het ziekenhuis met een vrachtwagen ingericht als operatiekamer. En het ministerie van landbouw met de demonstratie van de vaccinatie van een puppy hondje. En verder diverse MKB ondernemingen, van kapperszaken tot drankhandelaren. Zeker de laatste doet goede zaken op een nationale vrije dag als deze. Drinken met ‘mate’ komt helaas bij weinig mensen in het woordenboek voor. Voor veel kerken de reden om een zero-alcohol beleid te voeren.

Na de deelname aan de parade hebben we een bijeenkomst gehad met de werknemers van ESPANOR. Een moment van dank aan God en aan elkaar. Met daarbij uiteraard een presentje voor de werknemers voor hun inspanning. Want al kan je dan misschien niet spreken van een Hollandse arbeidersmentaliteit, er wordt voor Afrikaanse begrippen wel heel serieus werk verzet bij ESPANOR.