Malawiaanse film en delegatie in The Movies
The Boy Who Harnessed the Wind

Jongen bouwt windmolen zodat zijn dorp geen hongersnood meer lijdt

Een verrassende film voor een breed publiek, gesitueerd in Afrika, over de actualiteit van klimaatverandering. Op donderdag 12 mei 2022 draait om 19.00 uur de film ‘The Boy Who Harnessed the Wind’ in The Movies. De film die zich afspeelt in een arm dorp in Malawi wordt ingeleid door de Malawiaanse schooldirecteur Benson Mongiwa.

Irrigatie
De 13-jarige William heeft een plan om een irrigatiesysteem te bouwen, maar loopt daarbij tegen allerlei problemen aan. Zo weigert zijn eigen vader hem serieus te nemen. Het verhaal wordt geduldig en zonder opsmuk verteld, met alle ruimte voor de sympathieke, overtuigend gespeelde personages. Het slot wordt al min of meer verklapt in de titel, maar is evengoed hartverwarmend.

Film
The Boy Who Harnessed the Wind is het regiedebuut van de Nigeriaans-Britse acteur Chiwetel Ejiofor (bekend als hoofdrolspeler van de film 12 Years a Slave) en is gebaseerd op de gelijknamige, autobiografische roman van William Kamkwamba. Het verhaal speelt zich af in een arm dorp in Malawi, waar wegens aanhoudende droogte een ernstig voedseltekort heerst.

Novo Rebento
De film wordt gedraaid op verzoek van het initiatief Novo Rebento, waarbij Wiebe van Horssen uit Dordrecht betrokken is. Hij begeleidt projecten in Malawi en Mozambique voor de stichting Verburg Charity, waaronder een aantal vakscholen en een centrum wat studenten begeleidt naar de arbeidsmarkt.

Delegatie
In mei komt een delegatie uit Malawi op bezoek in Nederland. Schooldirecteur Benson Mongiwa zal de film persoonlijk inleiden. Na de film is er de mogelijkheid om onder het genot van een drankje met de bezoekers in gesprek te gaan over klimaatverandering, het belang van goed onderwijs en de diverse projecten waarbij zij betrokken zijn. De opbrengst van de film komt ten goede aan het werk ter plaatse.

Tickets
• Datum en tijd: donderdag 12 mei om 19.00 uur
• Locatie: Nieuwstraat 62, 3311 XR Dordrecht
• Tickets: www.themoviesdordrecht.nl
• Prijs: € 12,50 incl. drankje achteraf

https://www.themoviesdordrecht.nl/films/mov-the-boy-who-harnessed-the-wind/