“Somerkersfees groete”

Geen koude en donkere dagen voor kerst, maar warmte en een brandende zon. Misschien is dat ook wel een betere ambiance voor het feest van Gods warmte, liefde en licht. In Mozambique vieren we (op z’n Afrikaans gezegd) ‘somerkersfees’.

In de kerk staan we deze maand stil bij het thema: “God van gewone mensen”. Jozef, Maria, de herders … je kent ze wel. Bethlehem, de stal, de kribbe … plaatsen van absolute eenvoud. Hoe onvoorstelbaar is het dat de Vader geen betere ambiance voor zijn Zoon heeft uitgekozen.

Van meet af aan is het duidelijk: God is gekomen voor gewone mensen. Door Jezus is Hij onze gebroken wereld binnen gekomen. Hij is bekend met onze armoede, moeite, pijn en verdriet. Hij is ook bekend met de gebrokenheid in Mozambique.

Ruim 7 jaar mochten wij hier al wonen en werken. Met één doel voor ogen: in woord en daad doorgeven dat God er is voor gewone mensen. Voor kleuters, schoolkinderen, jongeren en ouderen.

Verwonderd zijn we over de groei van het werk van de organisatie ESPANOR. In 2017 mochten we met meer dan 50 fulltime werkers en honderden vrijwilligers invulling geven aan onze missie: onderwijs voor hoofd, hart en handen.

Dankbaar zijn we voor uw en jouw betrokkenheid. Jaar in jaar uit mocht het werk zijn voortgang vinden. Dat is ook onze hoop voor de toekomst. Al speelt er wel de vraag: Is het financieel haalbaar? Het antwoord is aan u en jou!

Ondanks de warmte en brandende zon, is er nog veel duisternis in Mozambique. Daar zijn we ook mee geconfronteerd in 2017. Daarom moet het licht van Gods evangelie blijven schijnen, ook in dit deel van de wereld. Dat is ons gebed voor het nieuwe jaar.

Wil(t) u/jij hieraan bijdragen, en ben(t) u/jij nog geen donateur? Maak dan een ‘somerkersfees’ gift over naar NL78RABO0156014033 t.n.v. CvK Hervormde Gemeente inzake Novo Rebento te Alblasserdam o.v.v. ‘somerkersfees Mozambique’.

Somerkersfees
Welkom o stille nag van vrede
onder die suiderkruis.
Wyl stemme uit die ou verlede
oor sterrevelde ruis.

Kersfees kom, kersfees kom,
gee aan God die eer

Skenk ’n helder somerkersfees
aan hierdie land o Heer.
Hoor jy hoe sag die klokke beier
in eeue oue taal.
Kyk, selfs die nagtelike swye
vertel die ou verhaal.

Voel jy ook nou sy warm liefde
as ons die dag gedenk
toe Hy sy Seun aan ons gestuur het
ons grootste kersgeskenk.