Een tik met de stok; verleden tijd?!

De aanwijsstok maakt onderdeel uit van de basisuitrusting van een leerkracht in Milange. Maar helaas wordt die daar niet uitsluitend voor gebruikt. Regelmatig krijgt een kind ervan langs. Vanwege even niet opletten. Of zelfs voor een onjuist antwoord. Wat ESPANOR betreft behoort deze praktijk tot het verleden. Geen tikken uitdelen dus op kleuterschool en basisschool Novo Rebento. Maar hoe dan wel een kind disciplineren?

Sarah Mwikali van de Christian Reformed World Missions uit Kenia gaf daar onlangs training over aan onze leerkrachten en klassenassistenten. Hoe kan je een kind op een positieve manier corrigeren en disciplineren? Gloria vertelde: “Wij zijn opgegroeid met regelmatig een tik met de stok, maar dat is nu verleden tijd. Wij willen kinderen op een liefdevolle manier benaderen. Bid mee dat God ons de kracht en liefde daarvoor geeft.”

Tijdens de training moesten alle leerkrachten een actieplan uitwerken. Als antwoord op de vraag: “Wat ga je vanaf nu anders doen?” Aan het eind van de training werden de actieplannen gepresenteerd en werd ervoor gebeden. De fotocollage geeft daarvan een impressie. We danken God voor de training en bidden dat Gods liefde meer en meer ervaren mag worden door de kinderen.

2016-12-02